6 jajek
2 średnie cebule
1 marchew
½ selera
1 pietruszka
4 pomidory
olej lub masło
przyprawy: majeranek, sól, pieprz
Wykonanie:
Cebulę pokroić w kostkę. Pozostałe warzywa zetrzeć na tarce do jarzyn i udusić na patelni, dodając pomidory i przyprawy. Gdy warzywa będą miękkie, wbijać kolejno jajka i dusić na małym ogniu. Kiedy jajka się zetną, podzielić razem z warzywami na porcje. Podawać z ziemniakami lub ryżem.
Abp Jędraszewski: tylko budowanie na Chrystusie pozwoli ocalić siebie i swoją tożsamość
2024-05-05 18:59
pra/KAI
Karol Porwich/Niedziela
Abp Marek Jędraszewski
I dawne, i niezbyt odległe, i współczesne pokolenia, jeśli chcą ocalić siebie i swoją tożsamość, muszą nieustannie zwracać się do Chrystusa, który jest naszą skałą, kamieniem węgielnym, na którym budujemy wszystko - mówił abp Marek Jędraszewski w czasie wizytacji kanonicznej w parafii św. Sebastiana w Skomielnej Białej.