Kiedy szukamy pomysłu na proste, choć niebanalne danie mięsne, możemy zrobić nadziewane roladki, tzw. szwajcary. Doskonale pasują zarówno na przyjęcie, jak i na codzienny obiad. Przepis od p. Marii Błaszczyk z Szarlejki k. Częstochowy.
Schab pokroić w plastry, rozbić na kotlety i oprószyć przyprawą typu vegeta oraz pieprzem. Na każdym kotlecie ułożyć kawałek żółtego sera, kosteczkę masła i kawałek czerwonej papryki. Zawinąć dokładnie, tak aby w czasie smażenia nie wypływały masło ani ser, i spiąć wykałaczką. Obtoczyć tylko w bułce tartej. Smażyć na oleju na złoty kolor.
Maryja ukazywała się w Fatimie raz w miesiącu od 13 maja do 13 października 1917 roku. Z objawieniami fatimskimi i ich historią związane są fascynujące fakty, wciąż niestety mało znane lub zapomniane. Przypominamy kilka z nich.
Kard. Sarah do prezbiterów diecezji włocławskiej: bądźcie ludźmi Boga i ludźmi modlitwy
2024-05-16 19:49
ks. at/KAI
Copyright Niedziela/Wlodzimierz Rędzioch
- Uważnie obserwujmy Kościół, jakim dzisiaj jesteśmy, a stwierdzimy, że on dużo mówi, a mało się modli. Zajmuje się sprawami niebędącymi w jego kompetencji, a zaniedbuje właściwą sobie misję, którą jest głoszenie Jezusowej Ewangelii - mówił kard. Robert Sarach do prezbiterów diecezji włocławskiej, przybyłych 16 maja do sanktuarium św. Józefa w Sieradzu.